Estetik Diş Hekimliği
İmplantoloji
Diş Beyazlatma
Genel Diş Hekimliği
Protezler
Kök ve Kanal Tedavisi
Laminate Porselenler
Koruyucu Diş Hekimliği
Çocuk Diş Hekimliği
Ağız ve Diş Sağlığı
Restoratif Dişhekimliği
 
Çocuk Dişhekimliği

Pediatrik diş hekimleri bir ziyaret sırasında kullanılacak sözlerin çocuğu ya gevşeteceğini ya da bir panik moduna sokacağını çok iyi bilirler. Ve sonuçta bildiğiniz kaç çocuk diş hekimi koltuğuna otururken "iğne" ya da "enjeksiyon" kelimelerini duyduğunda bunları hoş karşılar?

Bilinmeyen ile ilgili korku, yapılacak bir diş hekimi ziyaretinde çocukların tedirginlik ve hatta korkmalarının önemli bir nedenidir. Diş hekiminde olumlu bir deneyimin yaşanması için, diş hekimi ziyaretinizle ilgili konuşmalarınızda hassas olmanız önemlidir. Amaç çocuğu yanlış yönlendirmek değil sadece diş hekimliğine karşı olumsuz bir tutum geliştirilmesinden kaçınmaktır.

Diş hekiminizle daha önce kendi yaşamış olabileceğiniz olumlu deneyimleri çocuğunuzla paylaşmamak iyi bir fikirdir. Unutmayın, diş hekimliği inanılmaz gelişmeler göstermiştir; yeni teknolojiler ve teknikler sayesinde bugün hiç acı olmadan diş tedavileri uygulanmaktadır.

Olumsuz reaksiyon çağrıştırmayan kelimeler kullanın. Örneğin; 

- İğne, enjeksiyon yerine Uyku içeceği 

- Delme yerine vızıltı

- Dişinin delinmesi yerine Dişinin temizlenmesi

- Gaz ya da nitrik oksit yerine Sihirli hava

- İnceleme yerine Dişlerinin sayılması

- Diş çekmek yerine Dişini oynatıp almak

- Diş temizleme yerine Dişlerini gıdıklama

Ziyaret öncesi hazırlık 

Çocuğunuzu bir diş hekimi ziyaretine nasıl hazırlamalısınız? Ona ne söylemelisiniz? “Basitçe şöyle deyin ‘diş hekimine gidiyoruz,” diyor
Hayvanat Bahçesine giderken ona ‘Kaplanların çok keskin dişli olduğu bir hayvanat bahçesine gidiyoruz!’ demiyorsunuz. Basit olarak ‘hayvanat bahçesine gidiyoruz!’ diyorsunuz. Amaç, diş hekimi ziyaretinin korkulacak bir şey olarak anlamlandırılmasından kaçınmaktır.

Söylediğine göre problemler, aileler çocuklarına “iğne”den ya da “delmek”ten bahsettiğinde oluyor. Ve genellikle ağrı kavramı çocuğun aklına ailesi ona "Meraklanma, acımayacak!" dediğinde giriyor.

Aileler çocuğa doğru olmayan ve yanlış yönlendiren bilgiler verebilir ve çocuklar da gereksiz yere endişelenir. İyi niyetli aileler için kendi endişe deneyimlerini çocuklarına aktarmaları çok kolaydır. Tabii ki bunu yapmak istemezler. Bu kendiliğinden olur. Çocuklar da bunu çok çabuk kaparlar.

Amaç çocuğa, mükemmel bir ağız sağlığına sahip olmasını kolaylaştıracak ve diş hekimliği ile ilgili tüm hayatı boyunca aklında kalacak olumlu fikirler oluşturmaya yardımcı olmaktır.

 
   Sitede bulunan bilgiler destek sağlamak içindir. Hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi, tanı ve teşhis koyması yerine geçmez. www.teknoakademi.com